Monday, May 6, 2013

Motovilla Pankranniku ekstreem 2013 kevad

Nüüd juba neljanda võistlusmatka hommik oli ootamatult jahe ja tuuline. Korraldajad pelgasid seetõttu ka osalejate vähenemist. Õnneks olid kartused põhjendamatud ja seltskond saabus starti pea 99 protsendiliselt.

Motovilla Pankranniku ekstreem on saanud piisavalt hea renomee ja seetõttu liitub matkajate seltskonda igal aastal uusi liikmeid.
Kevadine matk ja jooks tõi kokku 45 inimest. Matkajaid sai kokku 6 võistkonna jagu - 18 inimest, jooksjate punt oli suurem - 27 võistlejat.
Korraldajate poolt viimasel hetkel muudetud rada oli kiire ja liikumiseks päris soodne. Esmalt lubatud matkarada Sillamäe sadamani sai testitud ka tartlaste poolt ja nemadki tunnistasid, et see oli osaliselt raskesti läbitav ja igav.
Raja pikkust ei saanudki täpselt teada, kuid kiiremad jooksjad - A2K Peltonen Team - Janek Vallimäe ja Timo Juursalu saabusid finiśisse ajaga 1:18! Esimene küsimus oli minul neid nähes: Kas katkestasite? - kuid nii lihtne see kevadine jooks oligi! Teisena saabusid vaid mõni minut hiljem eelmise aasta võitjad Küpros Y - Aleksander Toots ja Tanel Leisalu, kolmandatena RSK Jõhvikas meeskond Allan Roosimägi ja Urmas Sulaoja. Kahjuks katkestasid jooksu favoriidid Team Kolmkümmend+ meeskonna liikme vigastuse tõttu.
Neljandana saabusid finiśisse meeste klassis Vennad Laurid - Andres ja Mihkel. Nende järel juba suurema vahega Arno Proode ja Sergei Grigorjev.
Segavõistkondade esindajaid saabus matkale viis. Kiiremad selles grupis olid Inna Kairite ja Paul Põldsaar, kes olid kohal juba laupäeval ja ilmselt hea ettevalmistav trenn võiduni viis. Teise koha said hommikul mitmetesse seklustesse sattunud Helena Velba ja Kristo Noorhani, kolmandad olid noorvõistlejad Karmel Virkus, Laura Kuusemets ja Kaspar Räitsak. Neile järgnesid Aljona Karlõśeva ja Tiit Mäekivi ning viiendana Urve Viisitamm ja Randy Orel.
Naiskond Eesti-Vene Suhted loodi veel hommikusel registreerimisel ja Kaja Jõemets koos Galina Gladõśevaga esikoha ka said.
Lihtne polnud rada esmakordselt jalgratturite klassi sõitjatel, kuid parima aja said Tiit ja Teet Laurid, teised olid Allar Lehtlaan koos Aleksei Źurvljoviga ning kolmandad Andres Mänd ja Mark Morozov.
Matkajaid jagus kohe mitme tunni peale ning ekstreemseks tegid endale päeva tartlased, kes pöördepunkti maha magasid ning Sillamäe sadama aeda üsna lähedalt nägid.
Kokku 6 matkaseltskonda nimeliselt siis:
Ines Vasemägi - Alar Vasemägi - Elo Raitviir - Vantsid - Tallinn, Mustamäe
 Aiki Pärle - Ivika Jõesaar - Lendav Hollandlane - Tartu
 Kaja Vahter - Marianne Randmer - Katrin Viimsalu - MariKa, Jõhvi
 Mairit Joonas - Piret Univer - Lonkav Mära, Tartu
 Anne-Liis Raatma - Ivika Villers - Sinilill, Jõhvi
 Kristi Tint - Meelis Tint - Motovilla, Toila
Motovilla Pankranniku ekstreemi matkajad osalesid ka talgutel Teeme Ära! ja selle raames kontrolliti üle pankranniku korrasolekut, korjati mõned vedelevad plastpudelid ja võrgulinad. Üldiselt peab tunnistama, et pankranniku osa Toila sadamast Vaivinani on puhas ning erilist koristamist ei vaja.
Korraldajad tänavad:
Peeter Sööt ja Toila Valla spordi- ja kultuurikeskus,
RSK Jõhvikas - Urmas Sulaoja ja Väino Aul,
Toila Vabatahtlik Merepääste - Mehis Luus,
Keskkonnaameti spetsialist - Janar Aleksandrov
Kohtumiseni sügisel, 28. septembril 2013, kui on kavas traditsiooniline Saka Mõisa ja Toila sadama vaheline jooks.
Pildid: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.487825141287245.1073741825.149370195132743&type=3&uploaded=96

No comments:

Post a Comment